Project Description

BELEGGEN

CREATE VALUE –
HAVE IMPACT

Beleggen en groei | FIDONNA

Vermogensopbouw door te beleggen

Je hebt geld verdiend, of verkregen, en nu? Beleggen doe je niet om iets te winnen, beleggen doe je om persoonlijke financiële doelen na te streven.

Wat zijn jouw doelen? En wat is jouw stip op de horizon?

Beleggen is alleen interessant als je dat doet met geld dat je voor een langere periode kunt missen. Je hebt tijd nodig om geld te kunnen laten groeien. Tijd is bij investeren een enorm krachtig component. Albert Einstein noemde samengestelde interest oftewel het rente-op-rente effect niet voor niets het achtste wereldwonder. Daarmee wordt het sneeuwbaleffect bedoeld dat je bereikt wanneer het rendement op je vermogen het jaar erna zelf ook weer rendement gaat genereren en zo door.

Wanneer je geld jarenlang belegt treedt er daardoor een exponentiële groei op. Je belegging groeit daardoor steeds sneller. Dit noemen ze ook wel ‘je geld aan het werk zetten’.

We zien er naar uit om te ontdekken wat voor beleggingsportefeuille het beste bij jou past, of je nu begint met beleggen of al een portefeuille hebt opgebouwd. Welk percentage aandelen of obligaties is passend voor jouw portefeuille? Of zoek je juist naar niet beursgenoteerde beleggingen? Een beleggingsportefeuille die is afgestemd op jouw risico bereidheid en verwacht rendement. Maar ook een beleggingsportefeuille die is afgestemd op je kijk op de maatschappij. Door een actieve en positieve beleggingsaanpak kan je portefeuille renderen en tegelijk impact hebben op het milieu of de samenleving.

Waarom beleggen zinvol is

CREATE VALUE – HAVE IMPACT

Je kunt je geld beleggen om jouw financiële doelen na te streven, maar niet alleen dat… je geld heeft meer kracht dan jij misschien denkt!

Er zijn nog steeds meer mannen dan vrouwen die beleggen. Mannen hebben wanneer ze ouder zijn niet alleen meer geld omdat ze vaak een hoger inkomen hebben… maar ook omdat ze vaker financieel vooruitdenken, plannen maken, investeren en beleggen. Het effect daarvan is niet alleen uit te drukken in geld, maar vooral ook in macht. Wie aandeelhouder is van een bedrijf heeft zeggenschap. Daar begint verandering!

Wij zijn ervan overtuigd dat het streven naar gelijkheid sneller gaat als er meer vrouwen zijn die investeren. Vergeet niet dat de manier waarop we ons geld collectief investeren, één van de belangrijkste bepalende factor is om de toekomst te creëren.

Als wij als vrouwen gelijkheid willen dan kunnen we daarvoor zorgen door geldstromen in de juiste richting te sturen. Want daar begint t pas… we moeten ons geld aan het werk zetten… en investeren in die zaken die wij belangrijk vinden. Positieve impactvolle veranderingen gebeuren wanneer vrouwen geld hebben.

Geïnteresseerd? Neem hier contact op voor vermogensbeheer

Onze deur staat altijd voor je open!