Project Description

FINANCIËLE PLANNING

Wat zijn jouw doelen, jouw wensen, je dromen?

Waar sta jij? | FIDONNA

Waar sta je je nu, financieel? En waar wil je naar toe?

Een financieel plan helpt je om inzicht te geven in jouw financiële situatie en wat nodig is om te komen waar je wilt zijn.

Het financiële planningstraject bestaat uit de volgende fasen:

1. Het inventarisatiegesprek; in dit gesprek kijken we naar jouw behoeften en wensen en bespreken we je financiën, waaronder inkomen, vermogen en pensioen. Tevens gaan we in op je gezinssituatie. Ben je samenwonend of gehuwd of alleenstaand?Heb je kinderen of een kinderwens? Als je een partner hebt, welke afspraken hebben jullie gemaakt omtrent inkomen en zorg voor het gezin en hebben jullie dit vastgelegd in een overeenkomst; in bijvoorbeeld een samenlevingsovereenkomst of huwelijks/partnerschapsvoorwaarden? En zijn deze afspraken nog passend bij jullie huidige situatie, sta je nog achter wat je destijds met elkaar hebt afgesproken of wil je deze afspraken herzien? Wanneer zou je willen stoppen met werken en hoe ziet jouw pensioen er eigenlijk uit? Ben je aan het sparen voor een mooie reis of iets anders waar je hart sneller van gaat slaan? Sta je op het punt om een nieuw huis te kopen of ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is op dat gebied? Kun je slimmer omgaan met je geld dan dat je nu doet?

Al deze vragen en nog veel meer kunnen aan de orde komen tijdens het gesprek. Een gesprek waarin jij de richting bepaalt. Het draait immers om jou. Jij en jouw dromen staan centraal.

2. Na het inventarisatiegesprek gaan we voor je aan de slag met alle informatie waarbij we jouw wensen en doelen als uitgangspunt nemen. We verwerken deze in een rekenmodel zodat duidelijk wordt wat al prima geregeld is maar ook wat nog nadere aandacht nodig heeft.

3. De uitkomst van de berekeningen bespreken we graag met je in een volgend persoonlijk gesprek zodat je gevoel krijgt hoe zaken werken en aan welke knoppen je financieel, juridisch en fiscaal kunt draaien en natuurlijk om te checken of we je goed begrepen hebben. Daarna bepalen we samen welke actiepunten nodig zijn en hoe we deze gaan oppakken. Ga je hier zelf mee aan de slag of wil je dat we deze samen tot uitvoer brengen.

4. Na dit gesprek leggen we de conclusies en actiepunten voor je vast in een kort verslag en sturen je dit inclusief de berekeningen van het scenario waar jouw voorkeur naar uitgaat.

5. Desgewenst plannen we daarna nog een gesprek om mogelijk andere zaken verder op te pakken/uit te zoeken. Het is tenslotte aan jou
hoeveel tijd, aandacht en geld je wilt besteden aan je eigen financiële plan/toekomst. Jij bepaalt en wij volgen jou met als enige doel jou te helpen op deze reis!

Onze financieel planners

Sabine van Hulst
Sabine van Hulst
Irene Wassenaar
Irene Wassenaar
Diana Lindhout
Diana Lindhout
Andrea Middel
Andrea Middel

Onze deur staat altijd voor je open!