Project Description

Ik een huis wil kopen of huren?

Hoeveel geeft u aan uw huis uit?

Wonen kost geld. Door de meeste Nederlanders wordt maandelijks het meest uitgegeven aan woongenot. Toch zijn er mogelijkheden om voordeliger te wonen. Zo kunnen we kijken naar je hypotheek. Als je namelijk een eigen huis hebt, kan je een deel van de woonlasten aftrekken voor de belasting. Hiervoor gelden wel diverse regels, zoals de bijleenregeling of de boeterente.

Daarbij valt er veel te besparen door voor een duurzame woning te kiezen. Dit kun je doen door voor dak- of vloerisolatie aan te brengen. Of zonnepanelen te plaatsen. Om verduurzaming van woningen te stimuleren, worden diverse subsidies en andere financiële mogelijkheden beschikbaar gesteld.

Kopen of huren? Dit is een keuze die in de loop der tijd kan veranderen. Welke factoren spelen een rol? En als je voor het eerst een huis koopt, welke mogelijkheden zijn er dan voor een startershypotheek? Of als je al jaren in je huis woont en wenst er te blijven wonen, hoe zit het met de blijverslening?

Voor ondernemers zitten er ook aan wonen meer kanten. Hoe krijg je als zzp’er een hypotheek of hoe combineer je een hypotheek met de bv?

Of mogelijk denk je aan een tweede huis in het buitenland. Ook hierin spelen vele, complexe fiscale facetten een rol.

Je wilt de juiste keuzes maken. Neem contact op met een van onze gecertificeerde financiële planners en neem samen jouw situatie door. Zo helpen wij je om keuzes te maken die bij jouw leven passen.

Workshops & trainingen | FIDONNA

Persoonlijk betrokken en meer…

Waarom FIDONNA | FIDONNA

Volg ons op social media