Project Description

Ik straks met pensioen ga

Je denkt naar alle waarschijnlijkheid niet elke dag aan je pensioen. Dat terwijl jouw inkomen later van een flink aantal factoren af hangt. Het is dus slim om minstens een paar keer in je leven stil te staan bij later.

Als we het over pensioen hebben, praten we ook over vermogen, mogelijk pensioentekort, pensioenoverdracht en partnerpensioen.

De basis van jouw pensioen wordt gevormd door je AOW en aangevuld met je opgebouwde pensioen. Maar ook hieraan zijn risico’s verbonden, zoals een mogelijk AOW-gat.

Mogelijke pensioentekorten kunnen worden aangevuld met lijfrente. Maar hoe werkt dit?

Het ondernemerspensioen is een vak apart. Hierin zijn verschillende straten, zoals het zzp-pensioen of een dga-pensioen. Het is voor ondernemers zeer verstandig om hier deskundig advies over in te winnen.

Het pensioen kent tenslotte vele factoren, die door iedereen anders kan worden ingevuld. Dit is ook afhankelijk van jouw financiële situatie en voorkeuren.

Wil jij je voorbereiden op later? Neem dan contact op met een van onze gecertificeerde financiële planners en neem samen jouw situatie door. Zo helpen wij je om keuzes te maken die bij jouw leven passen.

Persoonlijk betrokken en meer…

Workshops & trainingen | FIDONNA

Volg ons op social media