Agnes Spoormans | FIDONNA

Agnes Spoormans

Advocaat mediator

Iedereen verdient een respectvolle scheiding

Als advocaat -scheidingsmediator en collaborative divorce lawyer, zie ik het als mijn doel om mensen op een goede en respectvolle manier uit elkaar te laten gaan, of anderszins tot een oplossing van hun conflicten te laten komen. Met mijn gespecialiseerde juridische kennis en inzicht in mensen, werk ik aan duurzame oplossingen buiten de rechter om, waar mijn cliënten nu maar ook over enkele jaren nog met tevredenheid op terugkijken. Iedereen verdient immers een respectvolle scheiding. Hoewel ik als advocaat natuurlijk geschoold ben in het in kaart brengen van ieders rechten en plichten in een scheidingssituatie, geloof ik erin dat de beste oplossingen gevonden worden door te kijken naar wat ieder nodig heeft en wat er mogelijk is. Via die lijn, maar met de kennis van het wettelijke kader van rechten en plichten op tafel, komen de mooiste oplossingen naar voren en werken we aan een toekomst waar alle betrokkenen weer met voldoende vertrouwen naar kunnen uitkijken.

Ik doe dat meestal als advocaat -mediator, waarbij ik de beide (ex)partners begeleid. Soms is het verschil in bijvoorbeeld kennis of emotionele beleving tussen beiden zo groot, dat het beter werkt om ieder door een eigen adviseur te laten bijstaan. Dan werk ik graag als overlegadvocaat (collaborative divorce lawyer) waarbij we met een team van professionals, ook weer buiten de rechter om en in overleg, tot gezamenlijke oplossingen proberen te komen.

Behalve van de juridische en psychologische aspecten in mijn werk houd ik ook van de financiële en cijfermatige uitdagingen die vaak met een scheiding gepaard gaan. Ik voel me comfortabel om zelf op die verschillende vlakken bezig te zijn, maar vind het ook prettig om samen te werken met professionals uit andere disciplines, zoals coaches en financials, waarbij het netwerk van Fidonna van grote waarde is.

Ons team

“Herkenning, willen helpen en klaar staan als je
dat nodig hebt. Dat is onze drijfveer!”

TEAM FIDONNA