Corinne Heijn | Team FIDONNA | FIDONNA

Corinne Heijn

Founder | ondernemer & inspirator

” Verwondering. Elke dag weer.
Aandachtig kijken, luisteren en leren.”

In een niet-oordelende setting je veilig
voelen en werkelijke issues delen

Waarom denken wij vrouwen dat we onze zakelijke en persoonlijke issues alleen moeten oplossen? Schaamte, angst om niet professioneel over te komen, geen tijd, (zogenaamd) niet belangrijk, verantwoordelijkheidsgevoel, niet lastig willen vallen … je herkent het vast. Wij zijn beresterk en toch vragen we te weinig aan andere slimme vrouwen. Juist bij ongemakkelijke onderwerpen kunnen we zoveel aan elkaar hebben. In mijn rondreizen door de wereld waar ik met zeker 1000 onderneemsters heb gesproken en ze ook bij elkaar bracht, heb ik ontdekt hoe zeer het oplucht om met elkaar in gesprek te gaan en elkaar daarbij te ondersteunen. Maar dan natuurlijk wel in een veilige omgeving. En dat is wat anderen bij mij ervaren. In een niet-oordelende setting je veilig voelen om je werkelijke issues te delen.

Het onderwerp ‘geld’

In de afgelopen twee jaar is voor mij in Nederland en België het onderwerp ‘geld’ er bijgekomen. Hoe verhoud je je tot geld? – hoe onafhankelijk ben je? – en hoe bespreekbaar is het met je partner? – wie betaalt wat in een samengesteld gezin? – geld lenen of geven aan vrienden, wat is wijsheid? – als je meer verdient of meer vermogen hebt dan je partner -– je kan niet scheiden omdat je dan financieel klem zit. In de praktijk durven we het misschien maar met één of twee vriendinnen te delen. Graag faciliteer ik Inspiration Circles waarin vrouwen elkaar ontmoeten en alles kunnen bespreken. Ik ben geen psycholoog, maar een bevlogen onderneemster met enorme ervaring en inzicht in vrouwen, zonder oordeel.” 

In 2008 lanceerde Corinne het wereldwijde netwerk UnitedSucces voor onderneemsters die verschil willen maken. Met de missie Unite Connect and Grow wordt de positieve impact van vrouwen versterkt. In 2012 ontving zij de ‘TIAW World of Difference 100Award in making all the difference in the world to the economic empowerment of women’. 

In 2019 heeft Corinne UnitedSuccess.global overgedragen aan de leden en een nieuw wereldwijd initiatief gestart: Inspiration Circles, voor alle vrouwen in de wereld, vanuit de overtuiging dat parels van wijsheid direct voorhanden zijn als je meedoet aan een (online) cirkel van vrouwen uit andere culturen. 

Ons team

“Herkenning, willen helpen en klaar staan als je
dat nodig hebt. Dat is onze drijfveer!”

TEAM FIDONNA