Monique Schellekens

Advocaat mediator

“Het is mooi als mensen elkaar nog iets gunnen, zodat het uit elkaar gaan ook kan worden gezien als een nieuw begin.”

De dynamiek van en tussen mensen blijft mij boeien en zorgt altijd weer voor een unieke persoonlijke benadering

Ik houd mij als advocaat en mediator al 20 jaar bezig met het afwikkelen van relaties tussen mensen, zowel emotioneel als financieel. Mijn focus ligt daarbij op het op een respectvolle manier in overleg uit elkaar gaan.

Door mijn brede ervaring met mensen in conflict met elkaar (en zichzelf) én door mijn empathische, rustige houding vind ik niet snel iets gek. Ik kan daardoor aan mijn cliënten een veilige ruimte bieden om (samen) oplossingen te vinden vanuit hun behoeften en wat voor hen nodig is voor de toekomst. Het is mooi als mensen elkaar nog iets gunnen, zodat het uit elkaar gaan ook kan worden gezien als een nieuw begin. Veel van mijn cliënten bereiken zo duurzame oplossingen waar ze ook na jaren nog met tevredenheid op kunnen terugkijken.

Als coach begeleid ik mensen bij uiteenlopende uitdagingen in hun leven, zowel privé als in hun werk. Mijn coaching is inzicht gevend en praktisch tegelijk: de mensen die ik coach worden zich bewuster van wat er bij hen speelt en kunnen daardoor de keuzes maken die bij hen passen. Soms betekent dit dat zij iets (in hun gedrag) leren veranderen, soms betekent het juist dat ze leren iets te accepteren. Soms betekent het dat zij weggaan uit de situatie. Wat het gewenste doel ook is, ik help mensen hoe ze meer regie kunnen nemen.

Welke rol ik ook mag vervullen, het gaat in mijn werk altijd over mensen, hun persoonlijke uitdagingen én hun relatie met zichzelf en elkaar. De dynamiek van en tussen mensen blijft mij boeien en zorgt altijd weer voor een unieke persoonlijke benadering.

Ons team

“Herkenning, willen helpen en klaar staan als je
dat nodig hebt. Dat is onze drijfveer!”

TEAM FIDONNA