Noëlle Haitsma | FIDONNA

Noëlle Haitsma

Mediation & conflictpreventie

“Conflict is niet zozeer slecht, het is een manier
om betere beslissingen te maken.”

Ik begrijp ik niet alleen de taal van ondernemers,
maar heb ook een veelvoud aan conflicten gezien

Economische zelfstandigheid van vrouwen is op alle niveaus een belangrijk thema voor mij. Daarom coach en adviseer ik al vele jaren startende en schalende, impactvolle, bedrijven die door vrouwen geleid worden. Dankzij mijn ervaring als ondernemer, investeerder, bestuurder, mentor en moeder begrijp ik niet alleen de taal van ondernemers, maar heb ik ook een veelvoud aan conflicten gezien en meegemaakt. Vanuit die ervaring ben ik mij gaan specialiseren in mediation en conflictpreventie. Als mediator begeleid ik partijen bij het onderhandelen en zo het voorkomen van conflicten en/of het oplossen en de-escaleren van conflicten.

Mijn fascinatie voor onderhandelen is begonnen tijdens mijn MBA aan IESE in Barcelona ruim 30 jaar geleden. Het was voor mij toen al een van de interessantste vakken, want onderhandelen doe je dagelijks met jezelf en met anderen, zowel zakelijk als privé. Veel conflicten kunnen voorkomen worden als bijvoorbeeld conflict mijdend gedrag van een of meerdere partijen doorbroken kan worden. Maar al te vaak worden ‘moeilijke’ gesprekken omzeild om ‘de vrede te bewaren’, met als gevolg dat er essentiële punten niet besproken worden en dan is het een kwestie van tijd tot de “bom’ barst.

Partner Pact

Juist omdat ik het zo vaak fout heb zien gaan bij organisaties en bedrijven heb ik het Partner Pact ontwikkeld. Het Partner Pact is een framework dat, eenmaal uitgewerkt met de founders, investeerders of het C-level team, als een gids is naar de toekomst toe. Een Partner Pact biedt structuur, transparantie, creativiteit, positieve invloed op de cultuur en focus op ontwikkeling en succes.

Mediation

Mediation gaat eigenlijk altijd over verstoorde relaties, waarbij de mediator het proces faciliteert om de communicatie tussen de partijen weer op gang te brengen zodat duurzame oplossingen gevonden kunnen worden die in ieders belang zijn. De grote voordelen van mediation zijn dat het minder tijdrovend en kostbaar is dan juridische procedures, daarbovenop is er in mediation de ruimte voor emoties en gevoel, is het vrijwillig en zijn partijen zelf verantwoordelijk voor de uitkomst.

Ik houd er van anderen te helpen. Daarom zet ik mijn kennis en ervaring in om anderen te helpen met het verbeteren van de communicatie, het voorbereiden van en begeleiden bij onderhandelingen, het voorkomen én oplossen van conflicten.

Ons team

“Herkenning, willen helpen en klaar staan als je
dat nodig hebt. Dat is onze drijfveer!”

TEAM FIDONNA