Project Description

INSPIRATION CIRCLES

Praten over financiële vragen zonder financiële experts

Samenkomen in een Inspiration Circle

‘Gewoon’ bij elkaar zitten. Waar begin je? Wat moet je doen? Wat kan je doen? De vraag maakt niet uit, maar je zit er wel mee. Onderzoek heeft de verrassende uitkomst gegeven dat vrouwen graag met elkaar willen praten over financiële vragen zonder financiële experts. De herkenning van de meest futiele en serieuze situaties kan net het zetje geven om er nu toch maar wat aan te doen. En het lucht simpelweg op: je bent niet alleen.
Samenkomen in een Inspiration Circle kent de regel dat je elkaar geen advies geeft. Vragen stellen kan wel. En er gaat een enorme kracht van uit als je je eigen ervaringen deelt en je laat het aan de ander over welke onderdelen voor haar van nut zijn. De term peer sharing and learning wordt hier meestal gebruikt.

Je kan één keer bij elkaar komen, maar ook meerdere keren met andere of juist dezelfde vrouwen. De behoefte aan wel of geen volgende Inspiration Circle wijst zich vanzelf. Daar ben je zelf bij. Evenals een mogelijke behoefte om met een vrouwelijke specifieke financiële expert een gesprek te hebben, al is het maar om inzicht en overzicht te krijgen in je eigen financiële situatie.

Praten doe je als je je veilig voelt. En dat is wat wordt geboden: in een niet-oordelende setting je werkelijke issues delen. Een Inspiration Circle is een laagdrempelige en effectieve manier om te beginnen inzicht te krijgen in wat je te doen staat.

Corinne Heijn | Team FIDONNA | FIDONNA

“Waarom denken wij vrouwen dat we onze zakelijke en persoonlijke issues alleen moeten oplossen? Schaamte, angst om niet professioneel over te komen, geen tijd, (zogenaamd) niet belangrijk, verantwoordelijkheidsgevoel, niet lastig willen vallen … je herkent het vast. Wij zijn beresterk en toch vragen we te weinig aan andere slimme vrouwen. Juist bij ongemakkelijke onderwerpen kunnen we zoveel aan elkaar hebben”

Corinne Heijn

Onze deur staat altijd voor je open!